FAQ

Testen voor Toegang

Wat is het testbeleid aan de deur?

Uiteraard houden wij ons aan de geldende regels en wetgeving die door de overheid zijn bepaald om evenementen veilig en verantwoorde te kunnen organiseren. Op dit moment is het zo dat je een geldig test- of vaccinatiebewijs aan de deur moet kunnen overhandigen. We houden jullie op de hoogte over eventuele wijzigingen en/of aanvullende bepalingen. We hopen op jullie begrip en medewerking, zodat we er samen een mooie dag van maken!

Waar kan ik mij laten testen voor toegang?

Ga hiervoor naar http://www.testenvoortoegang.org en plan hier je afspraak voor een coronatest bij één van de aangesloten testlocaties. Zorg ervoor dat je binnen 40 uur voor het evenement bent getest. Vergeet je legitimatiebewijs en bevestiging van de testafspraak niet mee te nemen! Nadat je bent getest ontvang je binnen een uur de uitslag. Een negatieve uitslag is nodig om een coronatoegangsbewijs te kunnen maken. Nog vragen? Alle informatie over testen en veel gestelde vragen vind je op www.testenvoortoegang.org

Hoe kijken wij naar Testen voor Toegang?

Laten we vooropstellen dat wij als organisatie het liefst zo snel mogelijk weer 'terug naar normaal' willen, maar we daarnaast ook alle begrip hebben voor de geldende maatregelen. We moeten dit samen doen, en dat lukt in onze ogen alleen met een constructieve, positieve mindset. Iedereen is zijn eigen mening toegestaan, maar uiteindelijk hebben wij ons aan de geldende wetten en regels van onze overheid te houden. Op dit moment dicteren die dat wij enkel de mooiste festivaldag van het jaar kunnen hebben door onze bezoeker te vragen een test- of vaccinatiebewijs te overhandigen bij entree.

Wat moet ik meenemen naar Paradijs van het Zuiden?

Neem het volgende mee naar Paradijs van het Zuiden: 1.Toegangsbewijs uitgeprint of op je telefoon. 2. Telefoon met de CoronaCheck-app geïnstalleerd en jouw vaccinatie of testresultaat ingeladen. 3. Geldig identiteitsbewijs, het is verplicht om die te tonen bij de ingang ter controle van de CoronaCheck-app. 4. Mondkapje, deze dien je in sommige gevallen te dragen als je geen 1,5 meter afstand kan houden. Belangrijk: Volg alle aanwijzingen van onze medewerkers en de signing altijd op. Zorg dat je voor de ingang 1,5 meter afstand houdt, lukt dit niet, dan is het verplicht een mondkapje te dragen. Paradijs van het Zuiden werkt niet met tijdsloten, je kan dus zelf bepalen wanneer je naar het festival wil komen. De ingang sluit wel zoals altijd om 20:00 uur, daarna is het niet meer mogelijk het festival te betreden. Heb je vragen omtrent het testen bel dan naar 088-7770809. Heb je vragen over de CoronaCheckApp bel dan naar 0800-1421.

Regelgeving omtrent corona

Hoe werkt het coronatoegangsbewijs?

Voor Paradijs van het Zuiden 2021 moet je in het bezit zijn van geldig coronatoegangsbewijs, voor het coronatoegangsbewijs zal er worden gewerkt met de CoronaCheck-app. Met de CoronaCheck-app kun je een coronabewijs maken. Dit is een QR-code op basis van een test, herstel of vaccinatie. Er zijn drie manieren om dit toegangsbewijs te ontvangen: 1. Door volledig gevaccineerd te zijn. Met een vaccin dat door het Europees Medicijn Agentschap (EMA) is goedgekeurd (EMA.NL). 2. Door een recente negatieve test (van minder dan 40 uur voor het evenement via Testen Voor Toegang). Maak hiervoor een afspraak via testenvoortoegang.org. LET OP: een test via de GGD is dus GEEN geldig toegangsbewijs! 3. Door een herstelbewijs aan te maken. Een herstelbewijs aanmaken kan alleen op basis van een positieve PCR-test die is afgenomen bij de GGD. In Nederland is zowel een PCR-test als een antigeentest geldig, mits ze zijn afgenomen door de GGD. De CoronaCheck-app zoekt zelf in het systeem van de GGD naar een mogelijke positieve test. De test moet minstens 11 dagen oud zijn om te garanderen dat iemand niet meer besmettelijk is. En mag daarnaast maximaal 180 dagen oud zijn omdat uit onderzoek is gebleken dat daarna de bescherming tegen corona afneemt.

Hoe maak ik een coronatoegangsbewijs aan?

Download de CoronaCheckApp via de Apple App Store of de Google Play Store. Vul in de CoronaCheck-app de ophaalcode in die je bij je negatieve testuitslag hebt gekregen. Of haal je gegevens op met DigiD. De app maakt van jouw gegevens een bewijs, in de vorm van een QR-code. Laat de QR-code scannen aan de deur van de locatie waar je naar binnen wil. Neem je identiteitsbewijs en toegangskaartje ook mee. Voor al je vragen omtrent je corona toegangsbewijs kan je bij Testen Voor Toegang terecht. Kijk hiervoor op www.testenvoortoegang.org of bel 088-7770809

Algemeen

Gaat Paradijs van het Zuiden 2021 door?

Jazeker! De overheid heeft besloten dat vanaf 30 juni grootschalige outdoor evenementen weer plaats mogen vinden. De exacte invulling over hoe dit qua deurbeleid ingevuld gaat worden is nog onduidelijk. Hier zal eind juni meer duidelijk over zijn.

Waar vindt Paradijs van het Zuiden plaats?

Aan het Engelermeer in 's Hertogenbosch

Wanneer vindt Paradijs van het Zuiden plaats?

Paradijs van het Zuiden vindt plaats op zaterdag 21 augustus 2021. Het festival is geopend van 12.00 - 23.00 uur.

Tot hoe laat is de entree van Paradijs van het Zuiden geopend?

De entree van Paradijs van het Zuiden is van 12.00 tot 20.00 uur geopend. Daarna is de ingang gesloten en kun je niet meer naar binnen.

Mag ik tussendoor Paradijs van het Zuiden verlaten en later weer terugkomen?

Nee, helaas is dit niet mogelijk, na het verlaten van Paradijs van het Zuiden kan je alleen nog naar binnen op vertoon van een nieuw, nog niet gescand ticket.

Vanaf welke leeftijd mag ik Paradijs van het Zuiden bezoeken?

Om Paradijs van het Zuiden te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

Betaal ik op Paradijs van het Zuiden met munten?

Ja, tijdens Paradijs van het Zuiden kan je bij de kassa’s en automaten op het terrein munten halen. Deze munten kan je bij de bar en foodtrucks inwisselen tegen consumpties.

Kan ik op Paradijs van het Zuiden met pin en/of contant betalen?

Tijdens Paradijs van het Zuiden kan er enkel per pin betaald worden, betalen met cash geld is niet mogelijk.

Zijn er lockers op Paradijs van het Zuiden?

Ja, op Paradijs van het Zuiden zijn lockers te huur. Hier kan je bijvoorbeeld kleding en andere waardevolle spullen die je tijdens het festival niet constant bij je wil dragen in bewaren. De lockers zijn oneindig vaak te openen en sluiten. Je kan zowel van tevoren online, als tijdens het festival aan de lockerbalie, een locker huren. We adviseren je van tevoren, online een locker te huren, dan hoef je op het festival niet te wachten en in de rij te staan. Het gebruik van een locker is op eigen risico.

Ticketinfo

Wat doe ik met mijn aanbetaling ticket?

Vanaf 1 juli krijg je 10 dagen de tijd om je aanbetaling ticket om te zetten in een definitieve ticket. Je ontvangt via onze ticketprovider Eventix een persoonlijke link, waar je je gehele order om kunt zetten. Als je bijvoorbeeld vier aanbetaling tickets gekocht hebt, zul je ze ook alle vier om moet zetten. Als je na 10 dagen je ticket niet verzilverd hebt komt deze te vervallen en zal hij in de regulier verkoop gaan.

Waar koop ik mijn tickets voor Paradijs van het Zuiden?

Tickets zijn te koop via de website van Paradijs van het Zuiden en onze ticketpartner Eventix. We adviseren om alleen tickets te kopen via de officiële voorverkoopadressen en TicketSwap. Alleen hiervan kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

Wat als Paradijs van het Zuiden uitverkocht is?

Wanneer Paradijs van het Zuiden is uitverkocht raden we je aan om alleen tickets via TicketSwap te kopen. Ticketswap is een officiële ticket partner. De organisatie raadt het af om tickets te kopen van derden, de organisatie kan namelijk geen garantie bieden op de geldigheid van deze tickets. Alleen van tickets die gekocht zijn via de officiële voorverkoopadressen en TicketSwap kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

Kan mijn ticket op mijn telefoon gescand worden?

Ja graag zelfs, zet hiervoor alleen wel de helderheid van het scherm op 100% en houd je telefoon paraat.

Ik ben mijn ticket voor Paradijs van het Zuiden kwijt, wat nu?

Kan gebeuren natuurlijk, kijk eerst even goed in de inbox en/of spambox van je mail. Kan je hem echt niet vinden, zoek dan je ordernummer dat vermeld staat op de afschrijving van je betaling. Met het ordernummer kan je via www.eventix.nl/search je tickets terugvinden!

Wij hebben een groepsticket voor Paradijs van het Zuiden gekocht, kan ik apart van de rest naar binnen?

Ja, een groepstickets bestaat uit vier losse bladzijdes, elke bladzijde staat voor één ticket en kan apart van de rest gescand worden.

Hoe werkt het als je online een locker hebt gekocht?

Wanneer je online, in onze ticketshop een locker hebt gehuurd krijg je op de dag voor het festival, voor 19.00 uur een mail met daarin je locker nummer en de pincode van de locker. Je hoeft dan op het festival dus niet meer langs de lockerbalie, je kan direct jouw locker opzoeken en gebruiken. Heb je geen locker nummer en code ontvangen neem dan contact op met Lockerbox via tickets@lockerbox.nl of meld je op het festival bij de servicebalie van Lockerbox met je aankoopbewi

Hoe werkt het als ik online een parkeerticket hebt gekocht?

Wanneer je online een parkeerticket hebt gekocht laat je deze zien aan de medewerker bij de parkeerplaats, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is, mag je de parkeerplaats oprijden en je auto parkeren.

Hoe werkt het als je online een bus ticket hebt gekocht?

Wanneer je online een bus ticket hebt gekocht laat je deze zien bij de bus, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is ontvang je een hard copy bus ticket. Met dit ticket mag je de bus in.

Moet ik mijn bus ticket bewaren voor de terugweg?

Ja, je hard copy ticket moet je ook op de terugweg laten zien, alleen op vertoon van je hard copy ticket mag je de bus weer in. Mocht je deze kwijt zijn geraakt kan je bij de bus een enkeltje kopen voor 5,-. LET OP: Er kan bij de bus alleen per pin betaald worden!

Gevonden voorwerpen

Ik ben iets kwijtgeraakt op het Paradijs van het Zuiden dat ik graag terug wil, wat nu?

Alle gevonden voorwerpen worden na het festival verzameld en uiterlijk maandagmiddag na afloop van het festival op Facebook gepost (in het evenement). Als het kwijtgeraakte item erbij zit kan je dit ophalen op het kantoor van Elevation Events, Leidseweg 125, 3533HC Utrecht. Voor vragen kun je contact opnemen via office@elevation-events.com.

Ik heb iets in mijn locker laten liggen, wat nu?

Spullen die in de lockers zijn blijven liggen worden door het bedrijf achter de lockers (Lockerbox) meegenomen. Ben je iets vergeten? Vul dan het “lost & found” formulier in op de website van Lockerbox https://www.lockerbox.nl/lost-found/. Zij zullen dan contact met je opnemen.

Hulp nodig

Hoe zit het met de toegankelijkheid op het Paradijs van het Zuiden?

De organisatie doet zijn uiterste best om te zorgen dat Paradijs van het Zuiden voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn rijplaten en houten vloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op Paradijs van het Zuiden mee te feesten, stuur dan een mailtje naar info@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

Ik ben op dit moment minder mobiel, kan ik Paradijs van het Zuiden toch bezoeken?

Dit hangt af van hoeveel minder mobiel je bent. De organisatie doet zijn uiterste best om te zorgen dat het Paradijs van het Zuiden voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn rijplaten en houten vloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalidetoilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op Paradijs van het Zuiden mee te feesten, stuur dan een mailtje naar info@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

Is er EHBO op Paradijs van het Zuiden aanwezig?

Ja, op Paradijs van het Zuiden is een volledige ingerichte EHBO voorziening aanwezig. Hier zijn medische specialisten aanwezig die normaal gesproken in de ziekenhuizen werken. De aanwezige voorzieningen zijn grotendeels hetzelfde als die op een spoedeisende hulp aanwezig zijn. Mocht er dus iets gebeuren ben je in goede handen. Tevens hebben ze op de EHBO post de nodige medicijnen en basisbenodigdheden zoals paracetamol en pleisters.

Is er een mogelijkheid om ergens op het Paradijs van het Zuiden te kolven?

Ja, op Paradijs van het Zuiden kan je voor het kolven, over het algemeen, even tijdelijk gebruik maken van één van de ruimtes bij de EHBO. Je kan je hiervoor gewoon melden bij de EHBO, je hoeft dit niet van tevoren aan te geven. Mocht het onverhoopt erg druk zijn bij de EHBO kan het zijn dat je even moet wachten of dat je een alternatieve plek aangewezen krijgt. Bij de EHBO is tevens een koelkast aanwezig waar producten tijdelijk bewaard kunnen worden.

Ik gebruik medicijnen of iets anders voor medische doeleinden, kan ik dit meebrengen naar Paradijs van het Zuiden?

Ja, dit is mogelijk, zorg dan wel dat je in het bezit bent van een doktersverklaring en/of een medicijnenpaspoort en dat je deze bij de ingang kunt tonen. Daarnaast is het belangrijk dat het duidelijk is welke medicijnen je bij je draagt. Meld dat je medicijnen bij je hebt bij de visitatie, dan wordt er samen met een medisch specialist gekeken of de medicijnen mee naar binnen mogen. Heb je iets voor medische doeleinden dat gekoeld moet blijven of dusdanig is dat je dit niet bij je kan dragen of in een locker kan bewaren, dan is het over het algemeen mogelijk om dit bij de EHBO, eventueel in een koeling, in bewaring achter te laten. Meld dit dan wel van tevoren aan via info@elevation-events.com. Geef ook dit, voordat de visitatie begint, aan bij de beveiliging. Dan wordt er samen met de medisch specialist gekeken of het mee naar binnen mag.

Ik heb een speciaal dieet, kan ik daarom zelf eten meenemen naar Paradijs van het Zuiden?

Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen is dit mogelijk. Dit moet dan wel gaan om een dieet om medische redenen en je moet hiervoor in het bezit zijn van een doktersverklaring. Tevens moet er duidelijk zijn, dat voedsel passend binnen het dieet niet op het festival verkrijgbaar is. Twijfel je, neem dan contact op met info@elevation-events.com.

Ik heb psychische problemen of zit je niet zo lekker in je vel, is het verstandig om naar het Paradijs van het Zuiden te komen?

Dit is een afweging en een keuze die je zelf moet maken. Wat ons betreft ben je meer dan welkom. Houd er wel rekening mee dat Paradijs van het Zuiden een drukbezocht festival is met veel bezoekers en de bijbehorende drukte. Heb je even wat rust nodig? Dan zijn er meestal wel voldoende plekken om je even terug te trekken en te relaxen. Praat in ieder geval met mensen uit je omgeving als je twijfelt of je het Paradijs van het Zuiden moet bezoeken. Dan kom je vast tot de juiste conclusie.

Ik ben zwanger, is het verstandig om naar Paradijs van het Zuiden te komen?

Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en afweging of je het Paradijs van het Zuiden wil bezoeken. Uit onderzoeken is bekend dat alcohol en hard geluid schadelijk kunnen zijn voor ongeboren kinderen. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige wat verstandig is.

Ik heb een hulphond, kan ik hiermee het Paradijs van het Zuiden bezoeken?

Ja, een hulphond, of vergelijkbaar, is als enige dier toegestaan op het Paradijs van het Zuiden. Echter raden wij het bezoeken van het festival met een hulphond of vergelijkbaar sterk af. Mocht je dit toch overwegen of hier vragen over hebben, neem dan contact op met info@elevation-events.com.

Food en non-food

Kan er ook gegeten worden op Paradijs van het Zuiden?

Ja, op Paradijs van het Zuiden zijn er voldoende en diverse foodtrucks aanwezig van waaruit diverse keukens worden geserveerd.

Welke foodtrucks staan er allemaal op Paradijs van het Zuiden?

We willen niet alles verklappen maar op Paradijs van het Zuiden kan je o.a. kiezen uit: patat, snacks, pizza, hamburgers, wraps, loempia’s, tosti’s, fruit, zoetigheid, etc.

Zijn er ook vegetarisch en veganistische opties op Paradijs van het Zuiden?

Ja, op Paradijs van het Zuiden moet elke foodtruck minimaal één vegetarisch item aanbieden. Op die manier hopen we ook jullie als bezoekers te stimuleren om een bewuste keuze te maken. Ook zijn er enkele veganistische opties verkrijgbaar.

Zijn er ook glutenvrije opties op Paradijs van het Zuiden?

Ja, bij het samenstellen van de foodtrucks voor het Paradijs van het Zuiden wordt er rekening mee gehouden dat er ook glutenvrije opties worden aangeboden. Er zijn dus meerdere foodtrucks die een glutenvrije optie aanbieden.

Zijn er sigaretten verkrijgbaar op Paradijs van het Zuiden?

Ja, sigaretten zijn op Paradijs van het Zuiden te verkrijgen. Check voor de locatie de plattegrond.

Zijn er oordoppen verkrijgbaar op Paradijs van het Zuiden?

Ja, tijdens Paradijs van het Zuiden, zijn er oordoppen verkrijgbaar bij alle barren, daarnaast is er een speciale stand aanwezig, waar tevens oordoppen worden verkocht. Check voor de locaties de plattegrond.

Hardcups

Er wordt op Paradijs van het Zuiden met Hardcups gewerkt wordt, hoe werkt dat?

Op Paradijs van het Zuiden worden alle drankjes uit herbruikbare bekers geschonken of in petflesjes meegegeven. Hoe werkt het? Betaal 0,5 munt voor je eerste beker of petflesje. Is je beker of flesje leeg, lever deze dan in bij de bar als je een nieuw drankje haalt, dan wordt je beker of petflesje gratis omgeruild voor een nieuwe beker of petflesje. Ben je de beker zat? Dan kan je deze bij de barren tijdelijk inruilen voor een bekermunt. Wil je weer een nieuw drankje, dan ruil je je bekermunt weer in voor een beker of petflesje en hoef je dus niet opnieuw te betalen.

Waarom wordt er gewerkt met hardcups?

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het gebruik van hardcups significant bijdraagt aan een duurzaam festival. Het gebruik van hardcups bespaart op jaarbasis, alleen voor onze organisatie, al meer dan twee miljoen wegwerp bekers/flesjes.

Mag ik mijn beker houden?

Ja, dat mag, maar een beker wordt pas duurzaam als we hem ook bij het volgende festival weer kunnen gebruiken. Ga je weg? Lever je beker dan in aan de bar. Met de bekermunt die je daar voor terugkrijgt kan je mooie prijzen winnen!

Ik heb een bekermunt, wat kan ik hiermee?

Met de bekermunt kan je leuke prijzen winnen. De maandag, na afloop van het festival, plaatsen we in het Facebook event de nummers van de bekermunten die hebben gewonnen en weet je of je een prijs hebt gewonnen.

Weer

Houdt Paradijs van het Zuiden het weer in de gaten?

Ja, Paradijs van het Zuiden houdt nauwlettend de weersvoorspellingen in de gaten. Hierbij worden we geassisteerd door verschillende weerkamers. We brengen jullie tijdig op de hoogte en adviseren jullie wat te doen, mocht het weer invloed kunnen gaan hebben op de veiligheid en of het verloop van het festival.

Mocht het gaan regenen tijdens Paradijs van het Zuiden, kan ik dan droog staan?

Op Paradijs van het Zuiden zijn er overdekte plekken te vinden. Al deze plekken samen zorgen ervoor dat het grootste deel van de bezoekers droog kan staan bij een regenbui. Echter zal op het drukste moment niet iedereen droog kunnen staan. Daarom raden we je aan om bij kans op regen een regenjasje mee te nemen.

Zijn er poncho’s op “naam festival” beschikbaar?

Nee, in principe zijn er geen poncho’s beschikbaar en gaan we ervan uit dat iedereen zelf voor een regenjasje zorgt. Dit doen wij o.a. vanuit het oogpunt van duurzaamheid.

Wat voor schoenen kan ik het beste aantrekken naar Paradijs van het Zuiden?

Dit is natuurlijk vooral afhankelijk van het weer. We raden je in ieder geval aan om comfortabele schoenen aan te trekken waar je lekker op kan dansen. Hakken, slippers en blote voeten raden we af omdat de ondergrond op Paradijs van het Zuiden niet overal even egaal is en uit meerdere type ondergronden bestaat, zoals: gras, asfalt, houten vloer, tentvloer en rijplaten. Niet alles sluit daardoor naadloos en drempelloos op elkaar aan. Bij veel regen doen we ons best om zo veel mogelijk van de ondergrond te voorzien van vloeren. Toch is het dan verstandig om beter schoeisel of laarsjes aan te trekken.

Welk kleding advies geven jullie voor Paradijs van het Zuiden?

Het advies is om kleding aan te doen waar je je lekker in voelt en die passen bij de weersomstandigheden. Hou er in ieder geval rekening mee dat: Het ’s avonds af kan koelen, neem dus wat warms mee voor de avond. Wanneer er kans is op een regenbui je een jasje bij je hebt. Wanneer de zon volop schijn het lekker is om een zonnebril, hoedje of petje mee te nemen. Wanneer het nat weer is, goed waterdicht schoeisel extra comfort kan geven.

Mag ik zonnebrand meenemen naar Paradijs van het Zuiden?

Ja, het meenemen van zonnebrand naar Paradijs van het Zuiden is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrand spray/spuitbus is niet toegestaan.

Mag ik een waterpistool meenemen naar Paradijs van het Zuiden?

Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

Is er gratis drinkwater verkrijgbaar op Paradijs van het Zuiden?

Ja, gratis drinkwater is verkrijgbaar bij de toiletten. Aan de bar kun je, tegen betaling, ook drinkwater krijgen.

Op de hoogte blijven

Hoe kan ik mij aanmelden voor de nieuwsbrief van Paradijs van het Zuiden?

Meld je HIER aan voor de officiële Paradijs van het Zuiden nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle informatie en de laatste programma updates.

Welke sociale mediakanalen gebruikt Paradijs van het Zuiden?

Volg Paradijs van het Zuiden via Instagram, Facebook of Twitter, of hou deze website in de gaten. Deel je foto's met #ParadijsvanhetZuiden, dan zien wij ze ook voorbij komen. Vinden we leuk!

Zijn er apps beschikbaar over Paradijs van het Zuiden?

Ja, tijdens Paradijs van het Zuiden is de WOOV app actief. Hierop vind je alle info zoals de festivalplattegrond, het blokkenschema en informatie over eten en drinken. Download de WOOV app in de Apple App Store en Google Play Store.

Kan ik ambassadeur worden van Paradijs van het Zuiden?

Ja dat kan, wil je graag ambassadeur worden van Paradijs van het Zuiden, stuur dan een mailtje naar marketing@elevation-events.com. Dan leggen we je uit hoe het werkt.

Huisregels

Zijn er huisregels van toepassing tijdens Paradijs van het Zuiden?

Ja, om Paradijs van het Zuiden zo gezellig mogelijk te maken hebben we een aantal huisregels opgesteld. Hieronder worden de meest voor de hand liggende vragen over deze huisregels beknopt beantwoord. De verkorte huisregels zijn HIER terug te vinden. Wil je de volledig huisregels terug lezen? Deze zijn te vinden in de algemene voorwaarden en zijn HIER terug te vinden.

Wat mag ik wel en niet meenemen naar Paradijs van het Zuiden?

Om het Paradijs van het Zuiden veilig en gezellig te houden zijn een aantal zaken niet toegestaan, dit gaat o.a. om glaswerk, plastic flessen, waterzakken, blik, vuurwerk, lachgaspatronen, spuitbussen, drones, paraplu’s, selfiesticks en andere, naar het oordeel van het personeel, hinderlijke of gevaarlijke voorwerpen evenals, drugs, (vuur)wapens en/of andere gevaarlijke voorwerpen of stoffen, dan wel etenswaren, (alcoholhoudende) dranken en/of (huis)dieren. (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar). Wanneer er verboden items bij je worden gevonden, word je de toegang tot het terrein ontzegd en wordt de politie op de hoogte gebracht.

Mag ik een tas meenemen naar Paradijs van het Zuiden?

Ja, kleine tassen zijn toegestaan, echter wordt het aangeraden om alleen essentiële spullen mee naar het festival te nemen. Grote tassen meenemen wordt sterk afgeraden, daarbij hebben de lockers een beperkte afmeting en kan een grote koffer/tas niet opgeborgen worden.

Mag ik mijn fototoestel of filmcamera meenemen naar Paradijs van het Zuiden?

Dit hangt af van het fototoestel of de filmcamera, kleine, niet professionele toestellen en telefoons zijn toegestaan, mits de opnames alleen voor eigen gebruik zijn, het openbaar maken van beelden is verboden. Professionele foto- en filmapparatuur mag alleen mee naar binnen als je in het bezit bent van persaccreditatie.

Is drugs toegestaan op Paradijs van het Zuiden?

Nee, net als in de rest van Nederland zijn drugs op Paradijs van het Zuiden niet toegestaan. Ook drugs die in Nederland worden gedoogd zijn op het Paradijs van het Zuiden verboden. Paradijs van het Zuiden hanteert een zero tolerance beleid op het gebied van drugs. Bij het constateren van drugs zal de toegang tot het terrein je worden ontzegd/zal je van het terrein worden verwijderd en zal de politie op de hoogte worden gebracht.

Zijn er kledingvoorschriften tijdens Paradijs van het Zuiden?

Nee, tijdens Paradijs van het Zuiden zijn er geen specifieke kledingvoorschriften maar dien je er wel verzorgd uit te zien. Het dragen van een voetbalshirt en/of discriminerende en/of anderszins aanstootgevende kleding, evenals gezichtsbedekkende kleding, is in ieder geval niet toegestaan.

Ik wil graag reclame maken of iets verkopen op of rond het Paradijs van het Zuiden, kan dit?

Nee, zonder schriftelijk toestemming is het verboden voor derden om op of rond het Paradijs van het Zuiden te flyeren/reclame te maken en/of goederen/diensten, zoals lachgas en/of etenswaren te verkopen.

Is roken toegestaan op Paradijs van het Zuiden?

Ja, roken is toegestaan op Paradijs van het Zuiden maar alleen op locaties die niet overdekt zijn. Hou bij het roken buiten de overdekte locaties rekening met je mede bezoekers en deponeer sigarettenpeuken altijd in een afvalbak.

Kan ik mijn E-sigaret en bijbehorende vloeistoffen meebrengen naar Paradijs van het Zuiden?

Ja, je mag één E-sigaret meenemen naar Paradijs van het Zuiden. De bijbehorende vloeistof mag alleen mee naar binnen wanneer de verpakking nieuw en nog geseald is (maximaal één per bezoeker). Het roken van een E-sigaret is, net als de gewone sigaret, alleen toegestaan op locaties die niet overdekt zijn.

Mag ik mijn huisdier meenemen naar Paradijs van het Zuiden?

Nee, huisdieren zijn op Paradijs van het Zuiden niet toegestaan. (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar)

Vanaf welke leeftijd mag ik Paradijs van het Zuiden bezoeken?

Om Paradijs van het Zuiden te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

Hoe werkt de toegangscontrole op Paradijs van het Zuiden?

Bij het betreden van Paradijs van het Zuiden zal je gevraagd worden om mee te werken aan een vrijwillige visitatie van jezelf en de spullen die je bij je hebt. Je hebt altijd de mogelijkheid om iemand van je eigen geslacht te kiezen voor de visitatie. Ga hiervoor dan wel in de juiste rij staan. Wanneer je liever niet gevisiteerd wil worden kunnen we je helaas niet toelaten tot het festivalterrein.

Mag ik zonnebrand meenemen naar Paradijs van het Zuiden?

Ja, het meenemen van zonnebrand naar Paradijs van het Zuiden is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

Mag ik een waterpistool meenemen naar Paradijs van het Zuiden?

Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

Celebrate safe

Voor het feesten

Kijk voordat je naar het festival gaat naar de weersvoorspellingen en kijk voor tips bij het kopje “weer”. Let op dat je geen waardevolle spullen meeneemt en/of in je auto laat liggen en pas op voor zakkenrollers. Volg te allen tijde de instructies van ons veiligheidspersoneel op. Laat thuisblijvers in het geval van een bijzondere situatie via SMS weten dat je in orde bent.

Seksuele intimidatie

Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op Paradijs van het Zuiden op geen enkele wijze getolereerd. Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: maak hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen. Je kan ook online een melding doen. Mail dan naar info@elevation-events.com (wordt niet permanent gemonitord). Bij grensoverschrijdend gedrag kun je natuurlijk ook aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren. Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan. Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.

Gebruik van alcohol en drugs

Dat er risico's zijn bij het gebruiken van alcohol en/of drugs is bekend. Maar wees extra alert bij het gebruiken van alcohol en drugs bij temperatuur boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen de lichaamstemperatuur. Dus als je lang danst en te weinig drinkt, neemt het risico op oververhitting toe. Drink voldoende water maar ook weer niet teveel: maximaal 1 á 2 glazen per uur. Drink je in korte tijd te veel dan bestaat het risico op watervergiftiging. Als er iemand komt te overlijden gebeurt dit meestal door oververhitting of een watervergiftiging als gevolg van alcohol en/of drugsgebruik. Dus wees voorzichtig en koel zo nu en dan even af. Let op elkaar en laat elkaar niet in de steek. Test je drugs voordat je naar het festival gaat, dit kan niet op het festival zelf. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico's op www.drugsenuitgaan.nl en www.unity.nl

Gehoorbescherming

Paradijs van het Zuiden ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Paradijs van het Zuiden zijn oordoppen bij alle barren verkrijgbaar.

Medische hulp

Gaat het met jou of één van je vrienden niet zo goed, ga dan naar de EHBO. Hier zijn deskundige hulpverleners die je kunnen helpen. Wees niet bang om ze te vertellen over het gebruik van alcohol en drugs: hoe beter jij aangeeft wat er aan de hand is, hoe beter ze je kunnen helpen. Voel je vrij, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en we doen geen aangifte bij de politie.

Na het feesten?

Gedwongen en onveilige seks komt vaker voor als men onder invloed van alcohol en/of drugs is. Respecteer elkaar en kijk voor meer informatie over veilig vrijen op www.sense.info/soas. Daarnaast kan alcohol en/of drugsgebruik leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop daarom tijdig en pas je vervoermiddel erop aan. Drink voordat je gaat slapen water of isotone drankjes om je vochtbalans weer op peil te brengen.

En verder?

Ik heb een klacht over het Paradijs van het Zuiden, waar kan ik deze kwijt?

Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via facebook. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je een mailtje sturen naar info@elevation-events.com

Ik heb een klacht over de beveiliging, medische hulpverlener, verkeersregelaar of andere werknemen van het Paradijs van het Zuiden, waar kan ik deze kwijt?

Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via facebook. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je het beste een mailtje sturen naar info@elevation-events.com. Probeer duidelijk aan te geven om welke persoon het ging, door bijvoorbeeld uiterlijke kenmerken te onthouden, het tijdstip en de locatie.

Hoe is de privacy voor de bezoekers van Paradijs van het Zuiden en op de website van Paradijs van het Zuiden gewaarborgd?

Dit vind je terug in onze privacy statement. Klink HIER voor de privacy statement.

Maakt Paradijs van het Zuiden gebruik van cookies?

Ja, de website van Paradijs van het Zuiden maakt gebruik van cookies. Klik HIER voor het cookiebeleid.

VERVOER

Pendelbus

Rijdt er een pendelbus van en naar het Paradijs van het Zuiden?

Ja, tijdens Paradijs van het Zuiden rijdt er een pendelbus

Van waar naar waar rijdt de pendelbus?

De pendelbus rijdt, tijdens Paradijs van het Zuiden, tussen station ’s-Hertogenbosch en het festivalterrein. Op station ’s-Hertogenbosch loop je het station uit richting het centrum. Op het festival vertrekt de bus ‘s avonds van dezelfde locatie als waar de bus je ‘s middags heeft afgezet. Weet je niet meer waar dat was, volg dan, vanaf het festival, de borden pendelbus.

Tussen welke tijden rijdt de pendelbus?

De pendelbus rijdt, tijdens Paradijs van het Zuiden, van 11.30 (station ’s-Hertogenbosch) tot de laatste bezoeker van het festivalterrein af is +/- 00.30. Gedurende deze periode rijdt de pendelbus beiden kanten op. Je kan dus op elk moment op de dag van en naar het festivalterrein.

Hoe vaak gaat de pendelbus?

De pendelbus rijdt, tijdens Paradijs van het Zuiden, constant. Elke paar minuten vertrekt er wel een bus. Maak je op een rustig tijdstip gebruik van de pendelbus, kan het zijn dat je even moet wacht. Dit zal zelden meer dan 20 minuten zijn.

Wat kost een ticket voor de pendelbus en waar kan ik deze kopen?

Een ticket voor de pendelbus kan het beste online gekocht worden. Een retourticket kost dan 7,50 excl. ticket fee. Bij de bus kan een retourticket voor 10,- gekocht worden. Op de terugweg kunnen enkeltjes gekocht worden bij de bus voor 5,- per stuk. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

Hoe werkt het als je online een bus ticket hebt gekocht?

Wanneer je online een bus ticket hebt gekocht laat je deze zien bij de bus, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is ontvang je een hard copy bus ticket. Met dit ticket mag je de bus in.

Moet ik mijn bus ticket bewaren voor de terugweg?

Ja, je hardcopy ticket moet je ook op de terugweg laten zien, alleen op vertoon van je hardcopy ticket mag je de bus weer in. Mocht je deze kwijt zijn geraakt kan je bij de bus een enkeltje kopen voor 5,-. LET OP: Er kan bij de bus alleen per pin betaald worden!

Kan ik bij de bus een bus ticket kopen?

Ja, je kan altijd een ticket bij de bus kopen. Een retourtje kost 10,-. Voor een snelle doorstroming, raden wij je aan om van tevoren, online, een busticket te kopen. Dat is nog goedkoper ook. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

Kan ik ook een enkeltje kopen?

Ja, maar alleen op de terugweg kan je een enkeltje kopen. Deze kost 5,- en is alleen bij de bus verkrijgbaar. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

Busreis vanuit andere steden

Rijden er ook bussen vanuit andere steden naar Paradijs van het Zuiden?

Nee, tijdens Paradijs van het Zuiden rijden er geen bussen vanuit andere steden.

Tourbussen

Kan ik met een door mijzelf georganiseerde tourbus naar Paradijs van het Zuiden komen?

Ja, dat kan. Het is dan wel verplicht om je bus aan te melden bij de organisatie. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@elevation-events.com. Je ontvangt dan een aanmeldformulier en instructies voor jou als organisator en voor de busmaatschappij/buschauffeur bij wie je de bus hebt gehuurd.

Waar kan ik de, door mij georganiseerd, tourbus ons laten afzetten en ’s avonds weer op laten halen?

Deze informatie is uitgebreid beschreven in de instructies die je ontvangt na het aanmelden van je tourbus. Als navigatieadres kan de Bastionweg aangehouden worden. Vanaf daar moet de bebording “tourbussen” en de instructies van de verkeersregelaars opgevolgd worden.

Is het mogelijk om de zelf georganiseerde tourbus voor een langere periode bij Paradijs van het Zuiden te parkeren?

Nee, helaas is dit, i.v.m. ruimtegebrek bij Paradijs van het Zuiden niet mogelijk. Tourbussen dienen, nadat de bezoekers zijn uitgestapt, direct te vertrekken. Tevens dienen tourbussen, wanneer die na afloop van het festival compleet zijn, direct te vertrekken. Denk daarbij tijdens het instappen om onze buren en zorg dat de buschauffeur zijn motor en de muziek tijdens het wachten uit zet. Aanmeldformulier: Naam aanspreekpunt gezelschap: Telefoonnummer aanspreekpunt gezelschap: E-mail aanspreekpunt gezelschap: Naam maatschappij waarbij de bus gehuurd is: Telefoonnummer maatschappij/buschauffeur waarbij de bus gehuurd is: E-mail maatschappij/buschauffeur waarbij de bus gehuurd is:

Briefing tourbussen

Navigeer naar de Meliestraat, Vlijmen en volg vanaf de eerste borden “Paradijs van het Zuiden” richting de parkeerplaats. Het is niet mogelijk om de bus hier te laten staan tijdens het evenement. Gelieve voor 22:30 uur weer terug te zijn op de parkeerplaats voordat de uitstroom van het evenement begint.

OV

Hoe kom ik met het OV bij Paradijs van het Zuiden?

Wanneer je naar Paradijs van het Zuiden wil reizen met het OV raden we je aan om via Station ’s-Hertogenbosch te reizen. Station ’s-Hertogenbosch is vanuit het hele land goed te bereiken. Vanaf dit station gaan er pendelbussen direct naar het Paradijs van het Zuiden. Gebruik voor het plannen van je route 9292OV.

Tot hoe laat kan ik nog thuiskomen met het OV

Hoe laat je precies moet vertrekken om nog thuis te komen is afhankelijk van de locatie waar je woont. Vanaf Station ’s-Hertogenbosch vertrekken er in ieder geval tot ongeveer 00.00 nog treinen naar Utrecht, Tilburg en Breda. Om er achter te komen hoe je vanaf daar het makkelijkste thuis komt raden we je aan om 9292OV te raadplegen.

Parkeren

Waar kan ik bij “Paradijs van het Zuiden” parkeren?

Kom je met de auto, voer dan de Meliestraat, Vlijmen in als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen parkeren en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Wat kost een ticket voor de parkeerplaats en waar kan ik deze kopen?

Een ticket om te parkeren kan het beste online gekocht worden. Een parkeerticket kost dan 12,50 excl. ticket fee. Bij de kassa voor de parkeerplaats kan een parkeerticket voor 15,- gekocht worden. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

Hoe werkt het als ik online een parkeerticket hebt gekocht?

Wanneer je online een parkeerticket hebt gekocht laat je deze zien aan de kassamedewerker bij de parkeerplaats, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is, mag je de parkeerplaats oprijden en je auto parkeren.

Kan ik bij het parkeerterrein een parkeerticket kopen?

Ja, je kan altijd een ticket bij de parkeerplaats kopen. Een parkeerticket kost hier 15,-. Voor een snelle doorstroming, raden wij je aan om van tevoren, online, een parkeerticket te kopen. Dat is nog goedkoper ook. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

Taxi

Ik wil gebruik maken van een taxi, kan dat?

Ja, tijdens Paradijs van het Zuiden is er een speciale taxistandplaats ingericht waar taxi’s je af kunnen zetten en ook weer op kunnen halen.

Waar kan de taxi mij afzetten?

Kom je met de taxi, laat de taxichauffeur dan de Meliestraat, Vlijmen invoeren als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen “taxi” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. Alleen officiële taxi’s kunnen gebruik maken van de taxi uitstaphalte, besteld vervoer zonder blauw kenteken kan dit niet.

Waar kan de taxi mij ophalen?

Wil je met de taxi terug naar huis, een taxi bestellen is niet nodig, er zijn voldoende taxi’s beschikbaar op de taxistandplaats dicht bij het festival. Volg hiervoor, vanaf het festival, de borden “taxi”. Op de taxistandplaats staan alleen officiële taxi’s met de juiste vergunningen. Heb je toch een taxi of Uber besteld dan wacht deze taxi op je bij de kiss & ride. Bestelde taxi’s mogen namelijk niet op de taxihalte wachten.

Waar kan ik een bestelde taxi mij op laten halen?

Bestelde taxi’s en Uber worden naar de kiss & ride doorverwezen. Daar staan ze op jullie te wachten.

Is de taxi standplaats gratis?

Ja, taxi’s hoeven niet te betalen om je af te zetten of op te halen bij het festival.

Uber/besteld vervoer

Ik wil gebruik maken van Uber, kan dat?

Ja, tijdens Paradijs van het Zuiden kunnen Uber taxi’s je af zetten en ook weer ophalen.

Waar kan een Uber taxi mij afzetten?

Kom je met een Uber, laat de chauffeur dan de Meliestraat, Vlijmen invoeren als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen ”taxi” of “kiss & ride” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. Alleen Uber taxi’s met een blauw kenteken kunnen gebruik maken van de taxi uitstaphalte, Uber taxi’s zonder blauw kenteken kunnen je afzetten bij de kiss & ride

Waar kan een Uber taxi mij ophalen?

Wil je met een Uber terug naar huis, geef dan als navigatieadres de Meliestraat, Vlijmen aan en vermeld dat de Uber chauffeur de borden “kiss & ride” moet volgen. Loop naar de kiss & ride en wacht hier op de Uber. Besteld vervoer mag namelijk niet op de taxi halte wachten.

Is de Uber taxi standplaats gratis?

Ja, Uber taxi’s hoeven niet te betalen om je af te zetten of op te halen bij het festival.

Kiss & ride

Ik word gebracht en/of opgehaald door iemand, kan dat?

Ja, tijdens het Paradijs van het Zuiden kan je afgezet en opgehaald worden door middel van kiss & ride.

Waar kan iemand die mij komt brengen mij afzetten?

Word je afgezet door middel van kiss & ride, laat je chauffeur dan de Meliestraat, Vlijmen invoeren als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen “kiss & ride” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Waar kan iemand die mij komt halen mij ophalen?

Word je opgehaald door middel van kiss & ride, vertel je chauffeur dan de Meliestraat, Vlijmen in te voeren als navigatie adres. Laat hem of haar vanaf de eerste borden de aanwijzingen “kiss & ride” volgen en geef aan dat ze de instructies van de verkeersregelaars op volgen. Loop zelf naar de kiss & ride en wacht hier op je vervoer.

Is het gratis om mij af te laten zetten en/of op te laten halen?

Ja, wanneer je je laat afzetten of ophalen door middel van kiss & ride hoef jij of je chauffeur hiervoor niets te betalen.

Fiets/scooter/brommer

Ik wil op de fiets, scooter of brommer naar Paradijs van het Zuiden komen, kan dat?

Ja, naar Paradijs van het Zuiden kan je met de fiets, scooter of brommer komen, dit raden wij zelfs aan

Waar bevindt zich de fietsenstalling?

Kom je met de fiets, scooter of brommer, navigeer dan naar Kruiskamppad. Volg vanaf de eerste gele borden die je tegenkomt de aanwijzingen “fiets” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. LET OP: de Meerheuvelweg is afgesloten voor bezoekers op de fiets, je kan het Paradijs van het Zuiden dus alleen bereiken via het Kruiskamppad.

Is de fietsenstalling gratis?

Ja, voor de fietsenstalling hoef je niet te betalen, we hebben graag dat je op de fiets komt!

Lopen

Ik wil lopend naar Paradijs van het Zuiden komen, kan dat?

Ja, dit kan en raden wij zelfs aan! Wanneer je lopend komt, hou dan Kruiskamppad (vanuit ’s-Hertogenbosch) of Vlijmense Dijk 57 (vanuit Vlijmen) aan en volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “voetganger” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

BUURTBEWONERS

Alle vragen voor de buurtbewoners

Wat is Paradijs van het Zuiden?

Paradijs van het Zuiden is een muziekfestival met verschillende muziekstromingen voor een brede doelgroep en zal dit jaar voor het eerst op deze locatie georganiseerd worden. Dit evenement heeft een regionale aantrekkingskracht en op deze tweede editie van dit evenement worden circa 10.000 bezoekers van 18+ worden verwacht. Bezoekers komen voor de optredens van nationale en lokale artiesten. Er is op Paradijs van het Zuiden ruimte voor zowel talentvolle, jonge artiesten als voor de gevestigde nationale namen. Naast de diverse optredens wordt er ook ruimte geboden aan foodtrucks met lekker eten, zijn er installaties van kunstenaars en architecten te bewonderen en zijn er verschillende activiteiten te doen.

Waar vindt Paradijs van het Zuiden plaats?

Paradijs van het Zuiden vindt plaats aan het Engelermeer, ‘s-Hertogenbosch. Het terrein heeft als bestemming recreatie waar ook evenementen onder vallen. Via onderstaande link is een plattegrond te openen waarop is weergegeven welke delen van het terrein, i.v.m. het festival, wanneer in gebruik en/of afgesloten zijn. Open plattegrond

Wanneer vindt Paradijs van het Zuiden plaats?

Paradijs van het Zuiden vindt plaats op zaterdag 21 augustus 2021. Het festival start om 12.00 uur en is om 23.00 uur afgelopen.

Wanneer vindt de op- en afbouw van Paradijs van het Zuiden plaats?

De op- en afbouw van het festival vindt plaats in de periode van dinsdag 17 augustus t/m dinsdag 24 augustus. Zie onderstaand de belangrijkste data op een rij: dinsdag 17 augustus t/m dinsdag 24 augustus zal het gedeelte ten noorden van de snackkiosk en speeltoestellen afgesloten zijn. De snackkiosk en de speeltoestellen blijven bereikbaar. Daarnaast zullen er transportbewegingen op de parkeerplaats en de tussengelegen paden plaatsvinden.

Wie organiseert Paradijs van het Zuiden?

Paradijs van het Zuiden wordt georganiseerd door FC Brabant B.V. Dit is een samenwerking tussen de partijen: Elevation Events, XXL Events, Mannen van de Wereld, Vunzige Deuntjes, en Zeezout). De verschillende organisaties binnen FC Brabant B.V. organiseren o.a. de jaarlijks terugkerende evenementen als “Smeerboel” in Utrecht, “Soenda festival” in De Bilt, “Duikboot” en “Knaltival” in Breda, “Daisy” in Tilburg, “ZeeZout festival” in Amsterdam. “By the Creek” in Vianen (Utrecht) en “Vunzige Deuntjes festival” in Amsterdam.

Hoe komen bezoekers naar Paradijs van het Zuiden?

Bezoekers komen op verschillende manieren naar het festival. Via de website en sociale media worden bezoekers geadviseerd en gestimuleerd om met de fiets of het OV naar het festival te komen. Een groot deel van de bezoekers komt uit de directe omgeving, hier is een aparte fietsenstalling voor ingericht aan de het Kruiskamppad. Vanaf Station ‘s-Hertogenbosch rijden er pendelbussen van en naar het festival.

Kan ik gedurende de periode dat het Paradijs van het Zuiden en de op- en afbouw daarvan plaatsvindt gewoon gebruik maken van het recreatiestrand Engelermeer (ten noorden van de snackkiosk)?

Nee, zowel tijdens de op- en afbouw als gedurende de showdag van Paradijs van het Zuiden, blijft dit deel van de het recreatiegebied gesloten voor recreanten. Het recreatiestrand ten zuidwesten blijft wel toegankelijk voor recreanten.

Zijn er afsluitingen gedurende de periode dat het Paradijs van het Zuiden en de op- en afbouw daarvan plaatsvindt?

Om de op- en afbouw veilig te laten verlopen is het recreatiestrand ten noorden van de snackkiosk gesloten voor recreanten. Het recreatiestrand ten zuidwesten van de snackkiosk is tijdens de op- en afbouw van Paradijs van het Zuiden wel bereikbaar voor recreanten. Om de bezoekersstromen op de showdag, de dag dat het Paradijs van het Zuiden plaatsvindt, veilig te laten verlopen zijn er een aantal verkeersmaatregelen genomen. Deze verkeersmaatregelen staan hieronder toegelicht en zijn van toepassing op zaterdag 21 augustus van 09:00 – 00:30 uur: 1. De Gemeint, Meerheuvelweg en Biessertweg zullen alleen toegankelijk zijn voor bezoekers van Paradijs van het Zuiden, aanwonenden en bezoekers van aanliggende bedrijven. 2. Het Engelenmeer Strand (ten zuidwesten van de snackkiosk) is niet bereikbaar per auto, maar enkel bereikbaar per fiets. 3. Uitgaand verkeer wordt via de Engelenseweg weggeleid van het evenement, hierdoor worden extra autobewegingen in Vlijmen voorkomen. 4. De Vlijmense Dijk wordt, i.v.m. de pendelbus, tussen Jatapasu en de Molenhoek/Molenstraat afgesloten voor autoverkeer, uitgezonderd aanwonenden.

Is mijn woning en of bedrijf, ondanks de afsluitingen wel te bereiken tijdens Paradijs van het Zuiden?

Ja, alle woningen en bedrijven blijven te allen tijde bereikbaar. Alle woningen en bedrijven die binnen de afgesloten gebieden liggen hebben van ons een brief ontvangen. Op vertoon van deze brief (hard copy of digitaal) of een poststuk krijgt u direct doorgang bij de verkeersposten. Ook eventueel bezoek kunt u de brief digitaal doorsturen, zodat ook zij snel doorgang krijgen bij de verkeersposten. Mocht dit voor u niet mogelijk zijn, neem dan contact met ons op. Vanwege de extra drukte tijdens de uitstroom van het festival willen we bestemmingsverkeer voor de Vlijmense Dijk vragen om zo min mogelijk tussen 22.30 en 00.00 te reizen. Indien u toch wilt reizen vragen wij u om via de kant van de Molenstraat weg te rijden.

Wordt het OV omgeleid gedurende de afsluitingen rondom Paradijs van het Zuiden?

Nee, het OV blijft regulier rijden, ook tijdens de afsluitingen. OV verkeer krijgt te allen tijde doorgang bij de verkeersposten.

Op welke dagen/tijden mag er geluid worden geproduceerd?

Op de dag van het festival (zaterdag 21 augustus) mag er tijdens (12.00 - 23.00 uur) en een uur voorafgaand aan het festival geluid worden geproduceerd. Op de dag voorafgaand aan het festival (vrijdag 4 juni) mag er tussen 16.00 en 20.00 uur geluid worden geproduceerd ten behoeve van de soundcheck. Tijdens de soundcheck worden de diverse stages gefaseerd gecontroleerd. Op één moment worden alle stages tegelijkertijd gecontroleerd om de meetapparatuur goed in te kunnen regelen.

Worden er metingen en controles op het gebied van geluid verricht?

De afspraken m.b.t. geluidsnormen zijn vastgesteld door gemeente ‘s-Hertogenbosch. Een gespecialiseerd bureau plaatst in opdracht van de organisatie in de omgeving van de festivallocatie diverse meetpunten. Daarnaast is de organisatie in staat op andere locaties metingen uit te voeren. Deze apparatuur kan op afstand worden uitgelezen. Ook zijn er meetpunten op de podia geïnstalleerd, zodat, indien nodig, geluid nauwkeurig kan worden bijgestuurd. Naast deze eigen metingen op initiatief van de organisatie, controleert de omgevingsdienst regio ’s-Hertogenbosch in opdracht van de gemeente het geluid.

Wat doet de organisatie aan het beperken van de geluidsoverlast?

Voorafgaand aan het festival wordt in opdracht van de organisatie door een geluidsingenieur een geluidsplan opgesteld. Dit wordt gedaan zodat er in het voortraject al gekeken kan worden waar mogelijke geluidsoverlast zou kunnen ontstaan en hoe dit beperkt kan worden. Zo wordt het geluid bijvoorbeeld gericht op de locaties waar de minste mensen wonen en wordt er gewerkt met geavanceerde geluidssystemen waarbij het geluid aan de achterkant van de speakers wordt uitgedoofd. Door deze maatregelen wordt het geluid vooral op de bezoekers gericht en wordt het geluid in de gebieden daarbuiten zo veel mogelijk beperkt.

Ik heb toch last van geluidsoverlast kan dit?

Er wordt op Paradijs van het Zuiden veel aandacht besteed aan het waar mogelijk beperken van de geluidsoverlast. Maar helaas zijn er veel externe factoren die invloed hebben op het geluid. Voornamelijk weer is een factor waar wij als organisatie geen grip op hebben maar die van grote invloed kan zijn. Door een draaiende wind kunt u bijvoorbeeld, wanneer u eerder op de dag geen overlast hebt ervaren, deze later op de dag wel ervaren. Daarnaast kan het afkoelen van de lucht na een warme dag ervoor zorgen dat geluid verder draagt. Maar ook een hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat geluid makkelijker gedragen wordt waardoor het geluid op een grotere afstand van het terrein hoorbaar kan zijn.

Klachten?

Als organisatie besteden wij veel aandacht aan het beperken van geluidsoverlast. Echter kunnen wij niet altijd voorkomen dat u overlast ondervindt. Houd er rekening mee dat het geluidsniveau gedurende de dag wordt opgebouwd. Indien u contact wilt opnemen, kan dat via 030-2433717 of mail naar info@elevation-events.com.

Wordt het afval dat wordt veroorzaakt door het festival opgeruimd?

Ja, de organisatie heeft richting het recreatieschap (eigenaar van het terrein) de verplichting het terrein zo achter te laten zoals het is aangetroffen. De organisatie huurt een schoonmaakbedrijf in dat is gespecialiseerd in het reinigen van festivalterreinen. Zowel tijdens als na afloop van het festival zorgt het bedrijf er voor dat het terrein wordt schoongemaakt. De schoonmaakdienst draagt er daarnaast ook zorg voor dat zwerfafval langs de toe- en afvoerwegen van en naar het terrein worden schoongemaakt.

Wordt er rekening gehouden met de natuur en flora- en faunawet?

Ja, er wordt rekening gehouden met de flora- en faunawetgeving. Een festival mag niet zorgen voor een overtreding van deze wet. Daarom werkt de organisatie samen met een bureau dat gespecialiseerd is op het gebied van flora en fauna. In samenwerking met ecologen (professionals op het gebied van natuur) wordt het terrein verkend en onderzocht en wordt bekeken waar mogelijk gevoelige natuurspots aanwezig zijn. Hierdoor weet de organisatie welke delen moeten worden ontzien en met welke maatregelen verstoring kunnen worden voorkomen. Zo kunnen bijvoorbeeld looproutes worden aangepast of locaties met broedende vogels worden afgeschermd.

Wordt er vuurwerk afgestoken?

Nee er wordt geen vuurwerk afgestoken tijdens Paradijs van het Zuiden.

Doet Paradijs van het Zuiden iets aan duurzaamheid?

Ja, Paradijs van het Zuiden en de organisatie achter Paradijs van het Zuiden zetten hoog in op verduurzaming van de festivalwereld en uiteindelijk een beter, schoner en socialere wereld. Daarnaast hebben we “het Local Legacy programma” in het leven geroepen om door middel van dit fonds geld op te halen bij o.a. onze gastenlijstbezoekers. Met dat geld hebben we de afgelopen jaren geïnvesteerd in duurzame projecten. Zo is er afgelopen jaar in de Ruigenhoekse polder ruim 500m2 bijenlint geplant om zodoende de bijen een betere leefomgeving te geven. Voor meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid, investeringen en behaalde doelen verwijzen wij jullie graag door naar de duurzaamheidspagina op deze website. KLIK

Wat wordt er gedaan op het gebied van veiligheid?

De organisatie heeft een eigen veiligheidsorganisatie die bestaat uit: Specialisten op het gebied van crowdmanagement en crowdcontrol 1. Medisch zorgverleners, 2. Mobiliteitsexperts, 3. Beveiligers, 4. Reddingsbrigade en 6. Brandveiligheidsadviseur In samenwerking met de externe partijen gemeente ’s-Hertogenbosch, politie, GHOR, brandweer en de veiligheidsregio Brabant-Noord wordt de veiligheid van het festival gewaarborgd. De interne veiligheidsorganisatie en externe partijen stellen gezamenlijk een veiligheidsplan op.

Waar kan ik terecht met mijn vragen?

De organisatie is per email bereikbaar via info@elevation-events.com en telefonisch via 030-2433717. Ook tijdens het festival kunt u de organisatie bereiken op dit nummer.

VOORWAARDEN & HUISREGELS

Nieuwsbrief Inschrijven